منتديات ثقافة الزواج
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ريش ضاني مع المفتول

اذهب الى الأسفل

ريش ضاني مع المفتول Empty ريش ضاني مع المفتول

مُساهمة من طرف Admin الثلاثاء يناير 01, 2019 8:39 am

ريش ضاني مع المفتول Reyash_1400961748

الادوات المستخدمه

طاسةمعلقة خشبحلةوعاء

المقادير

6 x عدد ريش (ضاني)
4 x معلقة كبيرة زيت زيتون
2 x كوب المفتول
2 x عدد فص ثوم مهروس
2 x عدد بصلة مفرومة
2 x معلقة صغيرة صلصة طماطم
2 x كوب مرق اللحم
1 x معلقة صغيرة بابريكا
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x كوب طماطم (قطع مربعه)
1 x معلقة كبيرة لوز (شرائح محمصه)
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
½ x كوب دقيق
½ x كوب عدس (بني)

الخطوات

[list=recipeSteps]
[*]في وعاء كبير هنخلط الدقيق و نصف كمية البابريكا و نصف كمية الكمون و بعدين نغطي الريش بيه كويس
[*]في حلة على نار متوسطة هنسَخن نصف كمية الزيت و بعدين نضيف الريش و نحمرها من الجانبين و بعدها نشيلها من على النار و نسيبها على جنب
[*]هنضيف نصف كمية البصل و نصف كمية الثوم و الكمية الباقية من البابريكا في نفس الحلة اللي شيلنا منها الريش و نخليها على نار متوسطة و نقلبها لحد ما البصل يبقى لونه ذهبي
[*]نضيف المفتول و العدس و معجون الطماطم بعد ما نذوبه في المرقة و الملح و الفلفل و نقلبهم كويس. و أول ما يبدأ الغليان نغطي الحلة و نخفض النار و نستنى لحد ما المفتول يستوي
[*]في حلة تانية هنسخن باقي الزيت و هنضيف عليه بقاقي كمية البصل و الثوم و الكمون و نتبلهم بالملح و الفلفل و نقلبهم لحد ما الخليط يلين
[*]هنضيف علي الخليط عصير الطماطم و نقلب.. و بعدين نضيف الريش المحمرة و نسيبهم لحد ما يغلوا و بعدها نغطي الحلة و نخفض النار و نسيبهم لحد ما يستوا تماما..حوالي 10 دقايق
[*]هنحط المفتول في طبق التقديم و بنرص الريش على جنب الطبق و نغطيها بالصلصة و نزينها بحبات اللوز
[/list]

Admin
Admin

المساهمات : 77
تاريخ التسجيل : 30/12/2018

https://culture-marriage.yoo7.com

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى